‘Zen’ as a Service met BackupSimple

september 27, 2018
Marjolein Lems

Auteur

Marjolein Lems

Even een back-up maken. Het klinkt zo eenvoudig en dan komen wij ook nog eens met BackupSimple. De realiteit is echter dat het ICT-landschap net zo snel verandert als de gemiddelde voetbalclub van trainer. De grote vraag is daarbij of uw back-up procedures de ontwikkelingen wel kunnen bijhouden. En of u, met het oog op de AVG (daar is ie weer), zelf voldoende controle over alle data heeft. Is het antwoord minimaal één keer ‘nee’, dan moet u echt even verder lezen.

Overal en nergens

In deze tijd van digitale transformatie waar steeds meer data ‘overal en nergens’ staat, schieten traditionele back-up tools tekort. Er zijn zelfs nog bedrijven die hun data op tapes zetten. Best lastig, zeker als je eenmaal in de cloud zit. Daarom werken wij voor onze managed back-updiensten met de veelgeprezen technologie van Commvault, volgens het magic quadrant van Gartner marktleider en visionair op het gebied van web app/online data, Xaas en on-premise Back-up & Recovery. Commvault is na veelvoudig testen de partner met wie we back-up als self-service aanbieden. Bijkomend voordeel: noch Commvault, noch SoftwareONE hebben rechten met betrekking tot uw data dus u houdt de volledig controle. Wel zo handig met het oog op de AVG.

Indexering data

Over controle gesproken: u kiest zelf naar welke cloud provider uw data wordt weggeschreven. Daar kunt u al uw data naar eigen inzicht opslaan, wijzigen, verplaatsen en zelfs opnieuw configureren. Wij nemen hierbij de configuratie, workload, metered billing in het kader van ‘Capex naar Opex’ en het updaten en de support van de software voor onze rekening. Die support is met duizenden medewerkers wereldwijd en korte lijnen met Commvault in goede handen en 24/7/365 beschikbaar.

(Nog) Meer weten over BackupSimple? Laat een comment achter.

Laat een reactie achter