Volle agenda? Plan een meeting-on-the-go

juli 10, 2019
Sancho Latumahina

Auteur

Sancho Latumahina

Tijdens de vakantieperiode wordt er met minder mensen hetzelfde werk gedaan waardoor het vaak een drukke tijd is. Niet alleen bij SoftwareONE, maar ook bij de bedrijven waar ik regelmatig op bezoek ben. Ook komt het voor dat belangrijke vergaderingen worden ingepland wanneer je net vrij bent…

De Microsoft Teams app is dan een handige oplossing. Het is eigenlijk net als een ‘coffee-on-the-go’, alleen digitaal. Je gebruikt het als je onderweg of op een andere locatie bent. Met de handige functies kun je afspraken eenvoudig inplannen of met één klik aan vergaderingen deelnemen; een meeting-on-the-go.

De Teams app is niet alleen tijdens de vakantieperiode handig, maar eigenlijk het hele jaar door. De komende tijd ben ik druk met de verhuizing, het verkopen van ons huidige huis en beslissingen nemen over het nieuwe huis. Dit zorgt ervoor dat ik regelmatig een weekje vrij ben. Sommige vergaderingen moeten tijdens die vrije dagen toch doorgaan en gelukkig heb ik met de Microsoft Teams app alles bij de hand, ongeacht waar ik op dat moment ben. Of het nu gaat om het plannen van afspraken of documenten die ik voor een vergadering of telefonisch overleg nodig heb. Met de app heb ik alle recente informatie binnen één klik en zelfs inzage in documenten die tijdens de vergadering gedeeld worden. Dit betekent dat ik belangrijke vergaderingen niet meer hoef te missen en altijd voorbereid de meeting in ga.

Verhoogde productiviteit

Door ‘Intelligent Communications’ staan alle gebruikers beter met elkaar in verbinding waardoor de productiviteit verder verhoogd wordt. Alle informatie, documenten en benodigde software zijn direct beschikbaar om goed samen te werken. Je kunt Microsoft Teams vergelijken met een hub en in dit geval gebaseerd op een chat functie. De recente ‘Talk Techie To Me’ podcast neemt je mee in de wereld van Microsoft Teams. Hoe gaan we om met ‘governance’? Wat zijn de ervaringen met Teams bij andere organisaties? En hoe gaan we om met adoptie? Beluister hier de podcast – Alles wat je wilt weten over Microsoft Teams.

Tip

Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende vergadermomenten in optie te nemen, deze te delen en als uiteindelijk dag en tijdstip definitief zijn, worden de overige opties automatisch uit je agenda verwijderd. Zo ontstaat er geen verwarring over afgesproken datum en tijdstip. Het zal niet lang meer duren voordat ook de reistijd in de agenda door de app geblokt wordt of zelfs de reservering voor een vergaderzaal gemaakt wordt. Wel zo handig en tijdbesparend.

Tot slot kunnen medewerkers veilig en zorgeloos werken door de end-to-end security in Microsoft Teams. Wilt u niet langer wachten en nu al weten hoe uw organisatie gebruik kan maken van ‘meeting-on-the-go’?

De consultants van SoftwareONE staan klaar om al uw vragen te beantwoorden zodat u de komende zomermaanden meteen profijt van de Microsoft Teams app heeft.

Ik wens iedereen een mooie zomer en voor de hardwerkende achterblijvers hoop ik dat SoftwareONE met de Microsoft Teams app de werkdruk iets kan verlagen.

Sancho Latumahina

Reacties zijn gesloten