Voeg IBM Maas360 toe aan uw endpoints

juli 26, 2019
Yoeri Langendoen

Auteur

Yoeri Langendoen

‘Security bedreigingen op endpoints worden door veel organisaties onderschat, vooral nu het flexwerken steeds meer aan populariteit wint’

We leven in een tijd waarin flexwerken in alle bedrijfstakken steeds populairder wordt of het nu als zzp’er is, of het werken met een flexcontract. Dit betekent dat je als bedrijf een on-boarding van een nieuwe medewerker snel wilt realiseren.

Endpoint management

Toegang tot het bedrijfsnetwerk is de sleutel om direct te kunnen starten met de werkzaamheden. Hierbij mag security natuurlijk niet uit het oog worden verloren. Maar hoe zorg je als bedrijf dat de ingehuurde zzp’er of flexwerker gelijk aan de slag kan? Endpoint management helpt met het opstarten van uw tijdelijke medewerker.

Bring your own device

We leven in een tijd waarin bijna elke zzp’er of flexwerker een eigen laptop en smartphone heeft, de zogenaamde endpoints. Het grote voordeel hiervan is dat een organisatie deze niet meer op voorraad hoeft te houden. Alleen hoe realiseer je op een veilige manier toegang tot het bedrijfsnetwerk en alle vertrouwelijke data op deze via persoonlijke endpoints?

Elke werknemer surft wel eens over het internet en e-mailt met de hele wereld, het is dan niet vreemd dat een organisatie hierdoor kwetsbaar wordt voor security-bedreigingen zoals malware, ransomware en phishing. Helemaal omdat we weten dat deze erop gericht zijn om via endpoints toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken of applicaties om vervolgens schade aan te richten, data te stelen en/of te gijzelen. Met dit in ons achterhoofd kunnen we de conclusie trekken dat de gebruikte endpoints onbedoeld vaak de zwakke plek in de beveiliging van een organisatie zijn.

Beveiliging en privacy

Naast beveiliging is ook privacy een belangrijk onderwerp. Hoe zorg je als organisatie dat werk en privé gescheiden blijven op laptop of smartphone? Met behulp van het containerization programma, onderdeel van MaaS360, is het mogelijk om benodigde applicaties op een endpoint toe te voegen en werkzaamheden in een beveiligde omgeving uit te voeren. Met dit programma wordt zakelijk en privé gescheiden gehouden ondanks dat beide op één device toegankelijk blijven voor de gebruiker. Verlaat de zzp’er of flexwerker uw organisatie dan kan op dat moment het containerization programma zonder problemen van het endpoint afgehaald worden en wordt alle gevoelige bedrijfsinformatie direct verwijderd.

Is er een datalek of kwetsbaarheid op uw bedrijfsnetwerk? Dan is het ook mogelijk om met MaaS360 het geïnfecteerde endpoint direct van het netwerk af te sluiten waardoor de schade voor de organisatie beperkt blijft.

IBM MaaS360

‘De IBM Watson AI capabilities geven MaaS360 de mogelijkheid om continu en op intelligente wijze tablets, laptops en smartphones te analyseren, beleidsregels en beveiligingspatches aan te bevelen, complexe beveiligingsbedreigingen op te lossen. Met dit platform wordt endpoint management voor uw organisatie verder vereenvoudigd. MaaS360 is een SaaS-product en wordt gehost vanuit Europa’ (Eero Vellekoop & Erwin Friethoff, IBM Security)

Alle ontwikkelingen en risico’s rondom het gebruik van verschillende devices zorgen ervoor dat endpoint management steeds belangrijker wordt. Het IBM MaaS360 platform helpt uw organisatie met het managen hiervan. Applicatiebundels worden klaargezet zodat alle benodigde informatie, apps en data direct op tablet, laptop en smartphone in een beveiligde omgeving beschikbaar zijn. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de privacy van de zzp’er en flexwerker.

Nieuwsgierig? Yoeri Langendoen, Solution Sales Specialist, kan u hierover alles vertellen of stuur een email naar Yoeri.Langendoen@softwareone.com

Probeer NU gratis de 30-dagen trial van IBM MaaS360 >

 

Reacties zijn gesloten