Veilig back-uppen in de cloud, mythe of werkelijkheid?

december 3, 2018
Yoeri Langendoen

Auteur

Yoeri Langendoen

93% van de bedrijven die langer dan 10 dagen hun data kwijt zijn gaan failliet. Een schokkende conclusie van Yoeri Langendoen, Solution Sales Specialist bij SoftwareONE.

Voordat u meteen de tapes pakt om een back-up te maken, lees dan eerst dit blog. Misschien dat er een betere en snellere manier is om te zorgen dat uw data nog veiliger bewaard kan worden.

Realiteit

Mijn ervaring is dat, gelukkig, veel klanten een back-up maken. Zodra de back-up gereed is worden deze in een kluis gestopt. Maar wat gebeurt er met uw data als er brand uitbreekt in het gebouw waar zowel uw server als de kluis staat? Of uw server wordt gestolen en de kluis leeggehaald? Deze situaties komen gelukkig niet dagelijks voor maar het zal uw bedrijf overkomen. Om data en voortgang van uw bedrijf veilig te stellen, is het van levensbelang dat deze altijd op verschillende locaties te vinden zijn.

Veilig back-uppen

Sommige bedrijven gaan nog een stapje verder met het beschermen van gevoelige data en schakelen een back-up service in. De tape wordt op afgesproken dagen opgehaald en uw data is veilig op een andere locatie. Deze oplossing heeft maar enkele minpuntjes en dat is wanneer u uw data, snel, nodig heeft uw IT-specialist de back-up service de benodigde tape moet laten opzoeken en bezorgen. Hierna kan de data teruggezet worden, als de tape niet verouderd is tenminste. 50% van de restore van de back-up via tape faalt omdat de tape verouderd of corrupt is. Ook bent u verplicht de tape unit actief en werkend te houden, of op zijn minst ervoor zorgen dat uw nieuwe tape unit compatible is met de tapes van 5 jaar geleden.

Back-up in de cloud

In een tijd waarin alles snel moet, is het opvragen van een back-up een ongewenste vertraging. Data ophalen vanuit uw eigen Azure omgeving, via Backup Simple is snel en eenvoudig uit te voeren waardoor dat u deze altijd eenvoudig weer kunt inzien. Een belangrijke e-mail kwijt? Met BackupSimple is deze snel te vinden. Via BackupSimple wordt data naar Azure of AWS gestuurd. Tapes zijn niet meer nodig, alle data staat veilig in uw eigen cloud omgeving. Wanneer u uw data nodig heeft, hoeft uw IT-manager geen externe partij meer om hulp te vragen. U bent niet afhankelijk van verouderde tapes of tape units. BackupSimple zorgt ervoor dat u altijd over de meest recente versie van de back-up software gebruik maakt.

Back-up testen

Een betrouwbare data back-up wordt regelmatig getest, liefst elke maand, maar toch uiterlijk elke drie maanden. Meestal gebeurt dit niet want het is een tijdrovende bezigheid. De tape moet opgevraagd en dan ook nog getest worden. De specialisten van SoftwareONE adviseren u hoe u BackupSimple zo kunt inrichten dat back-up testen eenvoudig en veilig uit te voeren is. Uw data is op deze manier altijd veilig in de cloud geback-upt.

Ransomware

In 2016 is 1 miljard euro verloren gegaan door ransomware. Op zo’n moment is het cruciaal dat uw bedrijf een up-to-date back-up heeft. Met BackupSimple wordt deze eenvoudig en snel weer teruggezet en hoeft u geen grote bedragen te betalen om uw data vrij te krijgen.

24/7/365 support

De specialisten van SoftwareONE helpen u met het instellen en zorgen dat alle end-points en servers beschermd worden. In overleg met u wordt bepaald op welke interval er een back-up wordt gemaakt zodat uw organisatie ongeacht welke situatie altijd door kan. Heeft u na de uitrol onverwacht toch nog onze hulp nodig? De supportafdeling staat 24/7 365 dagen per jaar klaar om uw vragen te beantwoorden.

Een mythe is werkelijkheid geworden: Veiliger back-uppen dan in de cloud kan niet.

Wilt u nog meer voordelen weten?

– Uw data blijft altijd in eigen beheer. Het staat in uw Azure omgeving. SoftwareONE heeft geen toegang tot uw data maar kan deze, wanneer nodig, snel terugzetten

– U betaalt alleen service en data die u gebruikt. Dit scheelt vooraf investeren (geen Capex investering)

– Vooraf sluit u geen contract af

– Besparingen op trainingen, installatie, beheer en onderhoud. Daarvoor heeft u de specialisten van SoftwareONE

– Onderhoud, updates en testen worden door specialisten uithanden genomen

– Veilig. Uw data wordt op meerdere locaties bewaard.

 

Wilt u de voordelen van BackupSimple voor Azure of AWS zelf ervaren? Yoeri Langendoen, Solution Sales Specialist vertelt u er graag meer over.

Laat een reactie achter