Terugblik op Microsoft Inspire 2019

juli 31, 2019
Sancho Latumahina

Auteur

Sancho Latumahina

Netwerken, kennis delen en het vieren van successen van het afgelopen jaar. Van 14-18 juli vond het jaarlijkse Microsoft event Inspire plaats. Zoals elk jaar ontmoeten duizenden partners uit meer dan 130 landen elkaar in Las Vegas waar Microsoft o.a. netwerksessies faciliteert voor het delen en versterken van kennis tussen verschillende Microsoft partners.

Satya Nadella  “Our partnership is built on commitment, integrity and trust”.

Belangrijke updates

Tijdens Microsoft Inspire werd ingegaan op de toekomstige strategie en actuele trends in het IT-landschap. SoftwareONE zet de belangrijkste updates op een rij:

  • Cyber Security Training: beveiliging staat hoog op de agenda. De aangescherpte wetgeving en compliance-vereisten zorgen dat er opnieuw gekeken moet worden naar gegevensverwerking en gegevensbescherming. Ook bij SoftwareONE hebben wij ons portfolio aangescherpt om in deze behoefte te voldoen. Met Security voor Microsoft 365 kunnen medewerkers vertrouwelijk omgaan met bedrijfsgegevens door authenticatie- en verificatie toepassingen in EMS. Terwijl Security voor Azure en BackupSimple u extra beveiligingstoepassingen biedt ter bescherming en beschikbaarheid van uw Azure omgeving – beide ondersteund door SoftwareONE’s Security Operations Center (SOC). De Microsoft Security competentie is nu beschikbaar. Klik hier voor meer informatie >
  • Azure Cloud migraties: Microsoft introduceert verschillende nieuwe competenties en tools voor de ondersteuning van het migreren van workloads naar Microsoft Azure: Windows Server en SQL Server migratie naar Azure. Lees meer in de blog van onze Solution Specialist, David Mathesz. ,Linux en Open Source Databases migratie naar Azure, Data Warehouse migratie naar Azure, Moderniseren van web applicaties in Azure en Kubernetes op Azure.
  • Azure Migration Program: het nieuwe Azure Migratie Programma (AMP) biedt proactief advies en handige tools voor het ondersteunen van klanten bij het migreren van workloads naar de cloud. Zo is er bijvoorbeeld de nieuwe tool Azure Lighthouse voor het automatiseren en het optimaliseren van uw workloads. Het AMP programma is alleen beschikbaar voor Azure Expert MSP providers zoals SoftwareONE. SoftwareONE zorgt met PyraCloud daarnaast voor de zichtbaarheid van uw algehele cloud consumptie: o.a. Azure, AWS. Bekijk de video hoe de Cloud Spend Management module u inzichten biedt voor het structureel verlagen van uw kosten:
  • Partner Marketplace Tools: in juli zullen er meer prijsmodellen verschijnen in de Microsoft Marketplace: maandelijkse en jaarlijkse SaaS facturatie en gratis SaaS trials.
  • Data en SQL Server: 90% van alle data die we vandaag de dag hebben verzameld is gecreëerd in de afgelopen 2 jaar. Ongelimiteerde opslag en capaciteit hebben ervoor gezorgd dat er op een andere manier naar databases wordt gekeken en heeft geleid tot SQL Hyperscale. Wat is uw databeleid? Bekijk de Infographic >
  • Dynamics 365 ISV en Vertical Market Milestones: het platform biedt nu ook een Dynamics 365 Nonprofit Accelerator en twee nieuwe toepassingen voor de ‘Automotive & Financial Services Industries’.
  • Microsoft Teams: 42% zal een andere baan zoeken wanneer de technologie niet aan de behoefte voldoet. Teams speelt in op de groeiende trend waarin medewerkers volop gebruikmaken van chat-gebaseerde oplossingen voor communicatie. Medewerkers gebruiken vaak chatprogramma’s als WhatsApp en Messenger voor het delen van informatie en denken daarbij minder aan de Security & Compliance risico’s. Bekijk de Onepager >
  • Hololens 2: Hololens 2 zorgt dat de grens tussen de fysieke wereld en de virtuele wereld steeds meer vervaagt. De nieuwe versie heeft bijna twee keer zoveel zicht, betere comfort en zorgt voor Out-of-the-Box applicaties op het gebied van AI (Artificial Intelligence) en Mixed Reality voor het verhogen van uw omzet en dienstverlening. Klik hier voor meer informatie.
  • Partner Services: Gavrielle Schuster kondigde daarnaast ook aan dat de Azure Marketplace is uitgebreid tot meer dan 12.000 applicaties en diensten voor het genereren van meer dan 350.000 leads per maand. Het razendsnelle tempo van deze groei zorgt voor nieuwe manieren voor het genereren van directe CSP revenu voor Microsoft partnes met speciale incentive regelingen. Schuster geeft hierin ook aan dat de groei voor CSP uitkomt op zo’n $4B in sales bij 3.5M eindklanten. Microsoft zal CSP toevoegen aan het Modern Commerce platform voor het versnellen van Azure diensten aan eindklanten.

Het vieren van successen

Naast het netwerken met verschillende partners voor onze ONEClub en een deepdive in de laatste trends en ontwikkelingen heeft Microsoft verschillende awards toegekend aan onze wereldwijde SoftwareONE successen:

Bolivia Partner of the Year Award | LATAM Datacenter Migration Partner Award | LATAM FY19 Remarkable Partner Award | Ireland Licensing Solution Partner Award.

Microsoft Ignite

Het volgende grote event door Microsoft zal plaatsvinden in Orlando, Florida van 4-8 november 2019. Wij zijn er weer bij om u op de hoogte te houden van nieuwe trends en ontwikkelingen!

Sancho Latumahina

 

Laat een reactie achter