Terugblik op kennissessie

april 3, 2019
Yoeri Langendoen

Auteur

Yoeri Langendoen

Office 365 brengt eindgebruikers talloze cloud voordelen, maar het is goed om te beseffen dat data backup daar niet tot behoort. Als u kijkt naar uw SLA dan zult u ontdekken dat Microsoft uw data niet herstelt bij een grootschalig datalek. Microsoft zorgt voor dataherstel als de klant hiervoor correct is gelicenseerd. Deze licenties helpen medewerkers bijvoorbeeld bij het herstellen van bestanden na het perongeluk verwijderen of geeft de juridische of HR afdeling betere mogelijkheden voor het classiferen van data. Beide zijn gericht op klein dataherstel en niet voor het verschaffen van een overkoepelde Enterprise Recovery Solution’. 

Het ontbreken van een backup strategie kan serieuze consequenties hebben voor uw organisatie tijdens een grootschalig datalek. Zonder backup oplossing kan het een behoorlijk lange tijd duren voordat de data per mailbox hersteld is. Gezien de noodzaak van email in een organisatie is het belangrijk deze herstelopties snel en effectief te kunnen uitvoeren, zodat de werkzaamheden niet stil komen te liggen. 

Make IT Simple 

Afgelopen donderdag 28 maart ben ik tijdens onze eerste Make IT Simple kennissessie hier dieper op ingegaan. Laten we de herstelopties in Office365 eens nader bekijken en wat SoftwareONE voor u kan betekenen. 

Office 365 en backup 

Veel Office 365 gebruikers zijn in de veronderstelling dat Microsoft hen volledige backup en herstelmogelijkheden biedt, maar in de praktijk werkt dit anders. Het klopt dat de core infrastructure volledig beschermd is op het gebied van backup, maar wanneer een bestand buiten deze core instrastructure valt (bv. het verwijderen van een bestand) is het lastig om deze terug te halen.  

Wanneer bestanden eenmaal verwijderd zijn, waar gaan ze dan heen? Office 365 heeft een eerste en tweede prullenbak (tot 93 dagen bewaard). Als de prullenbak geleegd zijn, zijn de bestanden vaak ook niet meer te achterhalen.  

En wat te denken bij fysieke aangelegenheden zoals waterschade aan uw datacenters of het risico van een randsomeware aanval waarbij u nooit weet wat er met uw data gebeurd is? 

Managed Backup Service 

Het zal u niet verbazen dat een third-party backup oplossing wenselijk is om al uw data correct te waarborgen bij een grootschalig datalek. Waar moet u op letten? 

  • Allesomvattende strategie: wanneer u kiest voor een third-party backup lossing is het raadzaam te kijken of alle systemen en applicaties die u gebruikt wel gedekt zijn. Dit zal u geld en tijd besparen bij calamiteiten. 
  • Eenvoudig in gebruik: bij de complexiteit van backup loopt u vaak tegen tijdrovende situaties aan. 
  • Beveiliging: zorg dat u weet waar uw data zich bevindt en hoe deze is beveiligd. 
  • Flexibiliteit: vind een backup oplossing die u toestaat om 1 specifiek item terug te halen in plaats van een hele map of container. 
  • Schaalbaarheid: laat u backup oplossing meegroeien met de data in uw organisatie. 
  • Make IT Simple: maak uw on-premises en cloud data zichtbaar in één dashboard. 

Met BackupSimple van SoftwareONE heeft u een eenvoudige en snelle backup oplossing. Om onze diensten te leveren bieden wij het PyraCloud dashboard waarmee u altijd uw on-premises en cloud data tot beschikking heeft. Daarbij is de data encrypted (transit/at rest) zodat alleen u de controle heeft.  

Heeft u vragen over de backup van Office365? Neem dan contact op met Yoeri Langendoen, Solution Specialist bij SoftwareONE. 

 

 

Reacties zijn gesloten