SAM als startpunt van uw transformatie

april 17, 2019
Bianca van der Griend

Auteur

Bianca van der Griend

Afgelopen jaren is er een toename geweest in het aantal software audits uitgevoerd door leveranciers zoals Microsoft, IBM en Oracle. En een audit brief op de deurmat komt nooit op het goede moment. Uw leverancier stelt u voor harde deadlines en u komt in het gedrang met de dagelijkse werkzaamheden.

Wat is een software audit?

Een software audit kan worden uitgevoerd wanneer de software leverancier een vermoeden heeft van ongelicenseerde software bij een organisatie. Er wordt gekeken naar het aantal geïnstalleerde exemplaren van de software, de aangekochte licenties en software contracten (met inachtneming van de actieve Software Assurance).

Procurement dashboard

Voorkom verkeerde analyses en discussies omtrent de juiste licenties en heersende licentieregels. Met PyraCloud (Basic) van SoftwareONE hebben al onze eindklanten automatisch toegang tot alle licenties en software contracten afgesloten bij SoftwareONE. Ook andere Cloud abonnementen, software contracten en losse facturen/productkeys kunnen geïmporteerd worden, zo heeft u alles in één overzicht en bent u altijd voorbereid op een onverwachte audit met advies van onze experts.

In het PyraCloud dashboard heeft u daarnaast de mogelijkheid om verschillende Modules (bv. Office 365 Consumption analytics & Cloud Spend Management) toe te voegen. Bij het level Advanced krijgt u een Customer Success Manager toegewezen voor het optimaliseren van uw aangekochte clouddiensten (bv. Office 365, Azure en AWS). Bij het level Premium krijgt u alle Modules voor een gereduceerde prijs. Lees hier meer over de nieuwe release en modules.

Uw geïnstalleerde software

Om een correcte analyse uit te voeren is een goed begin het halve werk. Uw aankoopgegevens zijn te vinden in PyraCloud, maar hoe zit het met de daadwerkelijk geïnstalleerde software binnen uw organisatie? Weet u bijvoorbeeld welke applicaties uw medewerkers gebruiken en welke servers nog op SQL Server 2008 / 2008 R2 draaien?

Ontdek of uw bedrijf risico loopt met onze gratis SAM Maturity Assessment. Binnen 10 min krijgt u een globaal inzicht over de status van uw Software Lifecycle Management. Start hier >

Voor een structurele oplossing kunt u gebruik maken van één van onze laagdrempelige Simple bundels: SAMSimple. U kiest drie leveranciers uit onze lijst. Met behulp van de technologie van Flexera wordt er een implantaatje aan de software gekoppeld. Het ‘implantaatje’ registreert vervolgens precies wat er op het desbetreffende apparaat aan software wordt geïnstalleerd of verwijderd.

Zo heeft u altijd de controle en bent u goed voorbereid op een audit of onderhandelingen met uw leverancier ten aanzien van contractverlengingen en migratieplannen.

Laat een reactie achter