Office 365 Security Assessment

mei 6, 2019
Avatar

Auteur

Semra Kurt

De moderne werkplek is inmiddels een bekend begrip en de behoefte naar veilig werken groeit met de dag. Het zal u vast niet zijn ontgaan dat nieuwsitems op het gebied van datalekken orde van de dag zijn. Een medewerker klikt per ongeluk op een phishing link in een e-mail met alle gevolgen van dien.  Een e-mail is zo verstuurd, maar wat als bedrijfsgevoelige informatie bij verkeerde personen terecht komt? Daarbij zijn cybercrimetechnieken hedendaags geavanceerder dan ooit.

De vraag is: hoe creëer je een veilige werkplek binnen de moderne werkplek?

De eerste stap

Big data wordt steeds belangrijker en met de nieuwe AVG-wetgeving (GDPR) ligt er steeds meer prioriteit op de beveiliging van de data zelf. Ook de consultants van SoftwareONE merken dat de focus verschuift. De eerste stap is het bepalen van een strategie door middel van de Office 365 Security Assessment. Zo kunnen we adviseren welke optionele licenties nodig zijn om de beveiliging in Office 365 op te schroeven.

Onze Solution Specialisten gaan samen met u in op de volgende onderwerpen:

  • Is uw data wel optimaal beveiligd in de Office 365 omgeving?
  • Welke personen, zowel intern als extern, hebben toegang tot de Office 365 omgeving?
  • Wat is het beleid als ongeautoriseerde gebruikers accountgegevens misbruiken?
  • Hoe kan ransomware en andere malware in Office 365 gedetecteerd worden?
  • Hoe handhaven we het beleid ten aanzien van compliance en AVG-wetgeving?

Office 365 Security Assessment

Om inzicht te krijgen hoe databeveiliging geoptimaliseerd kan worden, voert de SoftwareONE Security Consultant een assessment uit. Tijdens dit proces wordt samen met de verantwoordelijke binnen uw organisatie gekeken naar de huidige beveiligingsprocessen en wordt er gezocht naar eventuele zwakheden. Met deze informatie wordt een plan van aanpak opgesteld om samen met u uw databeveiliging te verbeteren en datalekken te dichten.

Shared Responsibility Model

Wanneer u hulp inschakelt van een Cloud provider moet u zich afvragen wie, waar verantwoordelijk voor is. Op het gebied van data en beveiliging is het belangrijk om hier een duidelijk beeld bij te hebben bijv. de preventie van datalekken en gegevensverlies. In het Shared Responsibility Model is de cloud provider verantwoordelijk voor ‘beveiliging van de cloud omgeving’ en de klant verantwoordelijk voor ‘beveiliging in de cloud’. Lees hier meer over de rol van SoftwareONE en leveranciers als Microsoft en AWS.

De SoftwareONE Security Consultants gaan ervan uit dat het zorgvuldig omgaan met data de verantwoordelijkheid is van alle werknemers binnen de organisatie en niet alleen van de Security Officer. Trainingen helpen werknemers bewust te worden van eventuele veiligheidsrisico’s en consequenties van bijvoorbeeld het activeren of deactiveren van bepaalde functies in de bestaande software. Het is voor een organisatie geen probleem om de geschikte software in huis te hebben, maar als niemand of te weinig werknemers weten hoe de software te gebruiken, dan loopt een organisatie alsnog een groot beveiligingsrisico.

Wilt u meer weten over hoe uw organisatie en uw werknemers veilig kunnen werken in de Office 365 omgeving? Semra Kurt, Sales Solution Cloud vertelt u er graag meer over.

Stuur een e-mail baar Semra.Kurt@softwareone.com voor meer informatie.

 

Laat een reactie achter