Migreren naar Windows 10 en Microsoft 365 met 99% applicatie compatibiliteit

februari 25, 2019
Bianca van der Griend

Auteur

Bianca van der Griend

‘We’ve heard loud and clear that one of the most important considerations for shifting to a modern desktop is application compatibility.’(Microsoft, 2019).

Groei in mobiliteit en vraag naar de laatste technologie

De veranderingen in de wereld blijven zich in een hoog tempo opvolgen. Met als gevolg een snellere groei in mobiliteit van de werknemers met de daarbij behorende vraag om steeds geavanceerdere IT-oplossingen, waar ter wereld je ook bent en op elk gewenst tijdstip. Werknemers zijn meer en meer productief op tijdstippen buiten de standaard werktijden en tijdzones vervagen. Dit vraagt van een organisatie dat de IT-omgeving continue up-to-date en veilig is (Robin van Setten, Product Marketing Manager Microsoft 365).

Windows 7 en Office 2010 support

Vanaf 2020 stopt de support van Windows 7 en Office 2010 en worden er geen updates meer uitgevoerd. Hierdoor kunnen er beveiligingsproblemen binnen uw organisatie ontstaan. Het zal u niet onbekend in de oren klinken maar cybercrime neemt steeds grotere vormen aan. Er wordt gebruikgemaakt van de laatste technieken. Helaas hoort een organisatie pas achteraf, via derden, dat iemand van buiten toegang heeft gehad in het systeem. De bescherming van uw organisatie op IT-vlak wordt steeds belangrijker, als het al niet een topprioriteit binnen uw organisatie is. Dit jaar is dan ook het moment om uw organisatie, zonder compatibiliteit issues, te migreren naar de laatste technologie: geavanceerde beveiliging in Windows 10 met Microsoft 365 van SoftwareONE.

Ondanks dat veiligheid hoog op de lijst staat, blijkt uit onderzoek dat veel bedrijven terughoudend zijn om een migratie op te starten. De reden is dat ze vrezen dat de huidige gebruikte applicaties niet meer compatibel zijn na de migratie. Is dit terecht? Of niet?

Windows Virtual Desktop

De Solution Specialisten van SoftwareONE adviseren en ondersteunen uw organisatie met een probleemloze migratie naar Windows 10 en Office 365 ProPlus. Windows Virtual Desktop, het virtuele bureaublad en de apps, helpen bij de overstap van uw huidige software naar Windows 10 en Office 365 Pro Plus. Met System Center Configuration Manager en Microsoft Intune wordt meteen zichtbaar welke apps binnen uw organisatie niet compatibel zijn met de nieuwe software. Onze specialisten lossen deze compatibiliteitsproblemen voor uw organisatie op zodat u met vertrouwen het migratieproces in kunt gaan. Overigens blijkt uit het Windows Insider Programma dat 99% van alle gebruikte applicaties compatibel zijn. Dit betekent dat de applicaties die uw organisatie op Windows 7 gebruikt, ook op Windows 10 draaien. Een geruststellende gedachte.

Voordelen Windows 10 in Microsoft 365  

Of moeten we het misschien wel een noodzakelijkheid voor de IT-beveiliging van uw organisatie noemen. Helaas kost het uitvoeren van updates vaak veel tijd en geld. De migratie naar Windows 10 en Office 365 ProPlus betekent ook dat updates automatisch worden uitgevoerd. Geen grijs gebied meer tussen de verschillende updates en dus geen ruimte voor criminelen om toe te slaan. Uw organisatie is beveiligd naar de laatste veiligheidsnormen.

Stap geleidelijk over naar Azure. Lees hier meer over de gratis Extended Security Updates voor Windows 7 gebruikers.

Wist u dat…

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat 42% van de mensen ontslag neem als de technologie het werken belemmert.

Een dienst als Spotify wordt automatisch geüpdatet. Dit moet toch ook mogelijk zijn voor de IT binnen uw organisatie? Een upgrade naar Windows 10 en Office 365 geeft uw organisatie automatische beveiligingsupdates, gebruiksvriendelijke applicaties en kost minder geld en tijd.

De SoftwareONE Solutions Specialisten adviseren uw organisatie, ondersteunen met de implementatie, leveren 24/7 – 365 dagen per jaar wereldwijde ondersteuning, verzorgen trainingen en beheer in PyraCloud.

Heeft u vragen over de migratie naar Windows 10 en Office 365 binnen uw organisatie? Email naar Bianca.Vandergriend@softwareone.com

 

Reacties zijn gesloten