Teams vervangt Skype for Business Online

november 19, 2018
Bianca van der Griend

Auteur

Bianca van der Griend

Sinds de mededeling gedurende Microsoft Ignite 2017 is er veel veranderd op het gebied van het uitfaseren van Skype for Business Online en de samenvoeging hiervan in het ‘nieuwe’ Microsoft Teams.

SoftwareONE gaf in maart dit jaar een update over de nieuwe functionaliteiten zoals het ‘liken’’ van berichten in de ‘conversation tab’ en het voeren van telefoongesprekken in de ‘calling tab’. En het is goed om te zien dat afgelopen Microsoft Ignite 2018 officieel is aangekondigd dat Teams een complete IT-oplossing biedt voor Unified Communications.

Per 1 oktober 2018 is de roadmap doorgevoerd waarbij de Skype for Business Online diensten volledig geïntegreerd zijn in Microsoft Teams met bijbehorende functionaliteiten zoals het versturen van chatberichten, vergaderen, audio/video mogelijkheden en het uitnodigen van externe gebruikers. Daarnaast is Teams ook geïntegreerd met Office 365, zodat medewerkers alle vertrouwde Office-toepassingen als Word, Excel en PowerPoint tot hun beschikking hebben. In het handige leesvenster van Teams kun je direct de inhoud delen zonder daarvoor eerst een e-mail op te stellen.

Nieuwe functionaliteiten

Microsoft Teams voorziet in de behoefte om efficiënter samen te werken door het aanmaken van communicatiekanalen. Geef het communicatiekanaal een naam bijv. project, zodat er per project één plek is om te chatten – privé en groep chat –  en specifieke bestanden te delen. Bij video-vergaderen is het sinds kort ook mogelijk de achtergrond te vervagen, zodat bijv. bewegende beelden niet voor afleiding zorgen. Een ander fijn voordeel van Teams is dat de dienst doorzoekbaar is, zodat je snel vindt wat je zoekt.

Belangrijke updates

Mocht u momenteel gebruik maken van Skype for Business en Office 365 is het wellicht raadzaam om de migratie naar Teams in te plannen, zodat uw medewerkers snel de voordelen van Teams kunnen ervaren. U kunt nog gebruikmaken van Skype for Business tot uw migratie volledig is afgerond.

Per 1 oktober 2018 zullen alle nieuwe Office 365 gebruikers onder de 500 werkplekken automatisch gebruik kunnen maken van Microsoft Teams en zullen daarbij geen toegang hebben tot Skype for Business Online. Het is belangrijk om hier in acht te nemen dat er nog geen impact is voor Skype for Business on-premises klanten. Hoewel het wel een goed moment is om na te denken over de migratie naar Teams.

Per 1 november 2018 starten wij als SoftwareONE om onze klanten automatisch te upgraden van Skype for Business Online naar Teams. De Tenant Administrator krijgt hiervan een notificatie per e-mail en in het Office 365 Message Center. Onze klanten krijgen na de notificatie nog 30 dagen tot de geplande upgrade datum die rond 1 december zal plaatsvinden.

Ook Microsoft start proactief om alle Skype for Business Online klanten te upgraden naar Microsoft Teams. Administrators krijgen 7 dagen vooraf een notificatie per e-mail over de geplande upgrade datum. Voor Skype for Business on-premises klanten zal de laatste variant – Skype for Business 2019 server – de migratie van onprem naar online beter gaan ondersteunen. Deze variant zal ondersteund worden tot 2022/2024.

Mocht u bepaalde tenants willen upgraden via Upgrade Planning Services*, neem dan contact op met uw accountmanager.

*Klanten kunnen een uitstel van 30 dagen aanvragen op het moment dat de administrator de notificatie ontvangt en indien mogelijk gebruikmaken van Planning Vouchers in het huidige contract.

Upgrade planning Services

Om u te begeleiden bij het upgraden van de tenants kunt u gebruik maken van de Upgrade Planning Services van SoftwareONE. Onze technische specialisten stellen een roadmap op voor de upgrade van Skype for Business naar Microsoft Teams. Op deze manier vindt u direct een manier hoe de upgrade naar Teams past in de strategie van uw organisatie. Het proces bestaat uit een gedetailleerde analyse van uw huidige infrastructuur, het in kaart brengen van de bedrijfsbehoeften en welke obstakels we kunnen oplossen voor een snelle migratie naar Teams.

Samen met Microsoft partner Communicativ, specialist in volledige PBX vervanging, upgraden wij uw kantoor naar de laatste communicatie technologieën. Onze specialisten laten u kennismaken met Microsoft Teams en hoe de IT-oplossingen (chat, audio, video, one-click join meeting etc.) aansluiten op de toekomstige behoeften van uw medewerkers. Doel is om samen tot een gepersonaliseerd en uitvoerbaar plan te komen voor de migratie naar Microsoft Teams, waarbij rekening wordt gehouden met alle workloads, nieuwe functionaliteiten, hardware en eventuele obstakels. Zo kan uw organisatie snel en feilloos de mogelijkheden van moderne communicatie en effectieve samenwerking ontdekken.

Raak geïnspireerd door een live demo bij u op kantoor en bespreek de interoperabiliteit van uw huidige systemen. Neem contact met ons op.

Laat een reactie achter