Microsoft Intune: gewijzigde gebruiksrechten per device subscription

januari 14, 2019
Bianca van der Griend

Auteur

Bianca van der Griend

Beslissingen in het bedrijfsleven zijn niet meer gebonden aan tijd en plaats. Medewerkers hebben vaak meerdere apparaten (PC, mobiel, tablet) om ook onderweg verder te kunnen werken met applicaties die nodig zijn. Daarbij komt ook de uitbreiding van beveiliging en beheer om de hoek kijken. Breid daarom uw bestaande infrastructuur (System Center Configuration Manager) uit met Intune om dezelfde beheerervaring on-premises als in de cloud te bieden.

Microsoft Intune zorgt dat u eenvoudig (mobiele) apparaten van uw medewerkers kunt beveiligen en beheren vanuit de cloud. Met het beheer vanuit de cloud is hardware eigenlijk niet meer nodig. Daarnaast zorgt de flexibiliteit van het beheerplatform voor het eenvoudig aanpassen van beleid waarmee gegevensverlies en datalekken kan worden tegengegaan. Zo stelt u met Identity & Access management regels in voor het delen van vertrouwelijke bedrijfsgegevens (e-mail) en toegang tot specifieke bedrijfstoepassingen (Sharepoint, OneDrive).

Wijziging Device Subscription License (DSL)

De gebruiksrechten van de User Subscription License (USL) en de Device Subscription License (DSL) waren tot 1 november 2018 gelijk aan elkaar, waarin een (DSL) nodig is voor een apparaat met meerdere gebruikers en een (USL) nodig is voor een gebruiker met meerdere apparaten.

Per 1 november 2018 zijn de Microsoft Intune Device Subscription (DSL) gebruiksrechten echter aangepast. Met een flinke prijsreductie van 75% betaalt u aanzienlijk minder voor een licentie per apparaat, per maand. Deze reductie is te verklaren door het inperken van de gebruiksrechten ten opzichte van de (USL). Zo geldt voor gedeelde apparaten dat deze niet toegewezen mogen worden aan een specifieke gebruiker of specifieke groep van gebruikers, zoals bij het gebruik van Outlook en OneDrive toepassingen. Met een (USL) kunt u het account van een specifieke callcenter medewerker wél beheren en biedt extra beveiliging en beheer. Kies daarom alleen voor een (DSL) als het apparaat geen specifieke ‘user identity’ heeft zoals bijv. Windows kiosks.

Intune is als los component te verkrijgen, maar ook als onderdeel van de Enterprise Mobility Suite (EMS) gepaard met Azure Active Directory Premium en Azure Rights Management voor het waarborgen van Information Protection. Ontdek hoe SoftwareONE kan helpen

Laat een reactie achter