Houd uw AzureSimple kosten onder controle

maart 11, 2019
Avatar

Auteur

Frank Kaper

ICT-architecten willen graag het neusje van de zalm en ongelijk kunt u ze niet geven. Maar hoe zorgt u dat de IT kosten niet uit de hand lopen met andere woorden hoe houdt u uw AzureSimple uitgaven onder controle?

Tegenwoordig werkt iedereen in de Cloud, al is het alleen maar om te kunnen Facebooken of e-mail te checken. Maar hoe zit dat met bedrijven en specifiek uw organisatie. Werkt u al in de cloud? Of is dat een te dure en complexe investering?

Nieuwe servers

Kost het bij u ook zoveel tijd om alle benodigde applicaties de lucht in te krijgen? En toch staat u op het punt om te investeren in nieuwe servers. Is het omdat u zekerheid wilt op het gebied van security & compliance? Controle over de systemen? Duidelijkheid over de kosten? Of denkt u dat uw organisatie al in de cloud werkt? Tijdens onze assessments ontdekken veel organisaties dat ze nog niet helemaal over zijn naar de Cloud en weten eigenlijk ook niet wat de voordelen zijn. SoftwareONE neemt u mee op de deze reis.

Cloudreis

Overstappen naar de Cloud kan natuurlijk op het elk moment, maar het meest geschikte moment om deze reis te beginnen is misschien wel als er een beslissing genomen moet worden of er geïnvesteerd gaat worden in nieuwe servers door bijvoorbeeld End-of-Support van Windows Server 2008/2008 R2 en SQL Server 2008/2008 R2. Een eenmalige uitgave met de zekerheid dat er altijd voldoende serverruimte is waarop alle applicaties en programma’s kunnen draaien die uw organisatie nodig heeft, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Dat dit ook direct gevolgen heeft voor de elektriciteitsrekening wordt vaak vergeten.

Kostenbesparing

De aankoop van een server brengt eenmalige, hoge, kosten met zich mee naast de elektriciteitskosten. Maar over het algemeen weet u vooraf waar u aan toe bent. Wel zo prettig.

Dat de server niet continu optimaal benut wordt en er waarschijnlijk onderdelen in zitten die uw organisatie niet nodig heeft, neemt u voor lief, de hoge kosten ook. Bovendien als uw organisatie in de cloud gaat werken hoe houdt u de kosten dan onder controle en betekent dit ook een daadwerkelijke kostenverlaging of juist meer kosten?

Controle over kosten

Het grote voordeel van het werken in de Cloud is, dat u alleen afneemt wat uw organisatie op dat moment, of om exact te zijn op die dag nodig heeft. Is het verbruik groter dan schaalt u eenvoudig op naar een hoger verbruik en loopt het verbruik weer terug dan schaalt u af. Werken in de Cloud is eenvoudig af te stellen op de behoeften van uw organisatie en biedt u daarnaast altijd de meest recente versie met automatische security updates.

Om terug te komen op het neusje van de zalm, het is voor ICT-architecten belangrijk dat ze alle ruimte hebben om hun werk optimaal te doen. Het liefst met alle mogelijkheden die er zijn. Tijdens de testfase wordt alles opengezet. Na een voor u overzichtelijke periode kunt u via SoftwareONE’s PyraCloud bekijken welke configuratie zij werkelijk nodig hebben en kunt u eenvoudig afschalen. Dat merkt u meteen aan de kosten. Geen dure investeringen vooraf maar achteraf betalen wat er afgenomen wordt. Door meteen te kunnen afschalen wanneer dat mogelijk is (bv. het ’s nachts uitzetten van servers) verlaagt u ook direct de kosten voor het verbruik.

Cloudoplossing

Wilt uw organisatie nog niet helemaal in de Cloud werken? Wellicht kunt u starten via een on-premise server naar gedeeltelijk werken in de Cloud om uiteindelijk helemaal over te stappen.

De cloudreis eindigt niet bij de aanschaf van AzureSimple. De adviseurs van SoftwareONE helpen u met het optimaliseren van uw investeringen en het beheer van on-premise tot aan de cloud. SoftwareONE is vertegenwoordigd in 83 landen verspreid over de hele wereld, dat betekent dat u 24/7, 365 dagen per jaar support krijgt wanneer u dat nodig heeft.

Voor die ene dag per maand heb je misschien een Rolls Royce nodig, maar de overige dagen voldoet de Golf ook. Waarom zou je dan de hele maand in een Rolls rijden?

Meer weten hoe u efficiënt en doordacht gebruik kunt maken van AzureSimple? Frank Kaper, Manager Global Accounts, kan u er alles over vertellen.

Reacties zijn gesloten