“Hét digitale dashboard voor contract- en licentiebeheer”

september 5, 2018
Marjolein Lems

Auteur

Marjolein Lems

Softwarelifecycledigitalisatieproces. Weliswaar (net) niet het langste woord ooit, maar met maar liefst 36 letters sowieso goed voor de winst bij een spelletje Wordfeud of Scrabble. Zeker met dubbele woordwaarde. De dagelijkse praktijk van het digitaliseren van de levenscyclus van software is echter bepaald geen spelletje maar een serieuze aangelegenheid. Met absolute controle en fikse kostenbesparingen als resultaten. Althans, als dat via PyraCloud gebeurt.

Brandjes blussen

Menig CPO (Chief Procurement Officer) heeft er slapeloze nachten van. Zijn of haar span of control is heel breed en loopt van kennis van de markt en allerlei technologieën tot weten wat de eigen business nodig heeft en welke contracten er allemaal lopen. Veel verder dan brandjes blussen komen de meeste niet met te weinig aandacht voor strategische en beleidsmatige vraagstukken als gevolg. De vele overnames en reorganisaties van grote spelers als Oracle, IBM en Microsoft met allerhande nieuwe en oude contracten die door elkaar heen lopen en nieuwe verdienmodellen maken het er niet eenvoudiger op. Zie dan nog maar eens op de kleintjes te letten. Volgens Hans Krommenhoek, Solution Specialist Sales bij SoftwareONE is dat wel degelijk mogelijk.

Wel degelijk ‘rocket science’

“Naast Sofware Asset Management heb je als CPO ook te maken met verschillende cloudomgevingen zoals Azure, Google en AWS. En een veelheid aan SaaS-producten als Office365, Adobe en ga zo maar door. Om op enig moment precies te weten wie wat hoe vaak gebruikt en hoeveel koppelingen er door de organisatie lopen, is nou eens wèl rocket science. Dat is precies de reden waarom er bij SoftwareONE wereldwijd meer dan honderd developers dagelijks in de weer zijn met PyraCloud om al deze zaken realtime inzichtelijk te maken. Inclusief alarmeringen wanneer je teveel dreigt te gaan betalen. En dat allemaal in een portal dus zónder allerlei mailverkeer en mét relevante rapportages.”

Continu doorontwikkeld

“PyraCloud is zo ingericht dat het met ieder klantproces te integreren is. Ongeacht of dat een standaardkoppeling met Ariba is of andere inkoopsystemen. Het is in wezen een platform dat continu doorontwikkeld wordt. Zo is er ook een module voor ‘Tag en Resource Management’ waarmee resources per afdeling inzichtelijk worden gemaakt. Had ik de Renewal Manager al genoemd waarmee binnenkort arbeidsintensieve contractverlengingen kunnen worden geautomatiseerd? Data in PyraCloud fungeren op deze manier als brondata voor bijvoorbeeld SAM- en ITSM-tools. Je kunt het een beetje zien als het digitale dashboard voor contracten en licenties. Wij geloven er heilig in en steeds meer klanten wereldwijd ook.”

Meer weten over PyraCloud? Neem contact met ons op 

Laat een reactie achter