Gratis Extended Security Updates voor Windows 7 gebruikers

december 13, 2018
Bianca van der Griend

Auteur

Bianca van der Griend

IT kan behoorlijk ingewikkeld zijn, dit geldt vooral voor het bureaubladbeheer. Processen als re-imaging, installaties per apparaat, updates testen en ‘end-point protection’ kunnen veel tijd in beslag nemen.

Daar komt bij dat de ‘Extended Support’ van het populaire besturingssysteem Windows 7 in de buurt komt en afloopt op 14 januari 2020. Windows 7 gebruikers moeten per die datum betalen voor de Extended Security Updates (ESU). Er komen geen nieuwe functionaliteiten bij.

Virtual Desktop

Althans met de lancering van Windows Virtual Desktop is er een nieuwe mogelijkheid voor Windows 7 Enterprise klanten om de migratie naar Windows 10 iets op te rekken. Klanten met actieve Software Assurance op Microsoft 365 E3/E5, evenals Windows E3/E5 licenties komen hiervoor in aanmerking. Om meer tijd en ruimte te geven aan de migratie van verouderde apps naar Windows 10, zijn de gebruikers gedekt met de gratis Windows 7 Extended Security Updates.

Met Windows Virtual Desktop kunt u direct gebruikmaken van een geoptimaliseerd virtueel bureaublad met alle mogelijkheden die Windows 10 en Office 365 ProPlus te bieden hebben. Het volledige virtuele bureaublad en/of apps kunt u vervolgens naar elk apparaat streamen en helpt u bij de overstap naar een modern bureaublad voor de gehele organisatie. Microsoft 365 biedt geavanceerde opties zoals ‘System Center Configuration Manager’ en ‘Microsoft Intune’ waarin samen met ‘Desktop Analytics’ gekeken wordt welke apps compatible zijn met Windows 10 en Office Pro Plus. Uit Windows Insider kwam naar voren dat 99% van de apps compatible is met de laatste update van Windows. Met deze gedachte zouden alle apps die op Windows 7 draaien, ook op Windows 10 moeten werken. Om comptabiliteitproblemen op te lossen heeft Microsoft ‘Desktop App Assurance’ ontwikkelt en is per februari 2019 gratis beschikbaar voor Enterprise klanten.

Afhankelijk van de implementatie van Windows 10 in uw organisatie, kunt u ook kiezen voor de betaalde Windows 7 Extended Security Updates (ESU) tot januari 2023, waarin de gebruikers ook tot 2023 Office 365 ProPlus kunnen blijven uitvoeren. Let wel op dat de prijs elk jaar zal verdubbelen.

Optimaliseer uw datacenter

  • Azure platform: Windows Virtual Desktop wordt geleverd op Microsoft Azure en zorgt daarmee voor geïntegreerde beveiliging en compliance met componenten als ‘Threat Protection’ & ‘Information Protection’. Na uw aanmelding kunt u een nieuw of bestaand Azure account gebruiken voor het beheren van de virtuele Windows 7 desktops en apps. De enige extra kosten die u maakt zijn voor opslag en rekenkracht die de virtuele machines daadwerkelijk verbruiken.
  • Software Assurance voordelen: Maak optimaal gebruik van de Software Assurance (SA) voordelen in uw huidige contract. Heeft u bijv. een Windows Datacenter licentie met actieve SA kies dan ‘Azure Hybrid Use Benefit’ voor het testen van Azure Virtual Machines in hybride omgevingen.

Extended Security Updates voor Windows Server en SQL Server 2008 / 2008 R2

Ook voor Windows Server en SQL Server 2008/2008 R2 komt de ‘Extended Support’ in de buurt. Als u momenteel nog applicaties draait op deze systemen, kom dan nu in actie. Ook hier gelden de gratis ‘Extended Security Updates (ESU)’ die u meer tijd en ruimte te geven voor de migratie.

  • Windows Server 2008 / 2008 R2: per jan 2020 vervalt de ondersteuning. Upgrade uw servers tijdig naar Azure, zodat u verzekerd bent van gratis Extended Security Support voor de komende 3 jaar. In combinatie met ‘Azure Reserved Instances’ (vast bedrag voor voorspelbare workloads) kunt u aanzienlijk besparen op uw IT kosten terwijl u workloads migreert naar de cloud.
  • SQL 2008 / 2008 R2: per juli 2019 vervalt de ondersteuning. Upgrade uw servers tijdig naar Azure, zodat u gelijk verzekerd bent van gratis Extended Security Support voor de komende 3 jaar. Om de migratie soepel te laten verlopen kunt u gebruik maken van Azure SQL Database Managed Instances voor het eenvoudig verplaatsen van een on-premises SQL Database naar Azure VM’s.

AzureSimple – betaal per maand naar verbruik

Zoals u zult zien kunt u besparen op de workloads in Azure Virtual Machines doordat u alleen betaalt voor de capaciteit die u gebruikt. De kosten voor AzureSimple zijn afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik. Bij SoftwareONE krijgt u een Customer Succes Manager toegewezen voor het optimaliseren van uw Azure uitgaven in PyraCloud en 24/7 ondersteuning in het Premium support level.

  • Plan een afspraak in met een van onze Solution specialisten om de mogelijkheden van AzureSimple te bespreken. Vraag uw accountmanager naar het aantal Planning Vouchers in uw huidige contract. Lees hier de recente Software Assurance wijzigingen per februari 2020. Bij SoftwareONE zorgen we dat onze klanten hun Software portfolio optimaal kunnen beheren, niet alleen in de steeds verder ontwikkelde multi-cloud, maar ook on-premises. De workloads worden gedetecteerd en herstructureerd kijkend naar uw business-units.
  • In het PyraCloud dashboard van SoftwareONE kunt u in realtime u complete software-uitgaven en consumptieverbruik inzien en voorspellen doordat alle workloads op één centrale plek te vinden zijn. Ook het toekennen van software-budgetten en het bestellen van licenties heeft u met een paar klikken geregeld.
  • Cloud voordelen ontlasten uw IT-afdeling op het gebied van licentie- en budgetbeheer, automatische updates, configuratie, installaties en compliance. De Cloud Support van SoftwareONE zorgt voor de beste combinatie van serverprestaties, flexibiliteit en kosten. Zo worden de mogelijkheden en technologieën van Azure optimaal benut.

Security for Microsoft 365

De Azure AD van Office 365 en Windows 10 werken als een tandem waarin identiteits- en toegangsbeheer tot gevoelige data eenvoudig te beheren zijn met de optionele EMS-bundel (per gebruiker) of als onderdeel van de volledige Microsoft 365 bundel (Office 365, EMS, Windows 10) per gebruiker.

Laat een reactie achter