Gebruiken mijn medewerkers de software die voor ze is aangeschaft?

oktober 18, 2018
Lowin Vermeulen

Auteur

Lowin Vermeulen

Vinger aan de pols. Voor al uw software consumptie.

Een mailbox die regelmatig volstroomt met aanvragen voor nieuwe softwarepakketten, licenties die verlopen of updates van software. Het is prettig wanneer medewerkers meedenken. Alleen ontbreekt een betrouwbaar overzicht, één totaalbeeld waarin precies staat welke software aangeschaft is en wanneer een pakket of licentie vernieuwd of opgezegd moet worden, zodat er geen dubbele softwarepakketten zijn en vervaldata niet vergeten worden. Het zou vervelend zijn als dit pas tijdens een audit naar voren komt.

Cost control

Alleen dit totaalbeeld is niet voldoende om de kosten onder controle te houden, het is minstens zo belangrijk om een beeld te krijgen in het softwareverbruik van alle medewerkers binnen het bedrijf. Wat gebruiken ze en hoeveel, kan het minder of gaat er in de toekomst juist meer software gebruikt worden? Inzicht in de softwareconsumptie van elke medewerker eigenlijk, nu en in de nabije toekomst.

Inzicht in uw software consumptie

Met Cloud Insider van SoftwareONE heeft u zicht op het verbruik van uw Saas-producten zoals Office365, Adobe en Sharepoint. Deze add-on voor PyraCloud maakt het beheer van uw contracten en licenties, het monitoren van het software gebruik of bijvoorbeeld de exchange mailbox heel eenvoudig.  Met Cloud Insider is in een oogopslag inzichtelijk of de afgekochte rechten in lijn liggen met het daadwerkelijke gebruik of dat bepaalde software juist niet of weinig gebruikt wordt. En hoe zit het met uw licentiebeheer? Is er net een nieuwe versie van het softwarepakket uitgekomen? Lopen uw contracten af? Misschien is het tijd voor een ander pakket? Allemaal vragen waar u niet meteen antwoord op kan geven zonder inzicht te hebben in de cijfers. Deze cijfers zijn nu voor u beschikbaar.

Reality check

Cloud Insider geeft u alle benodigde informatie in een oogopslag. Op elk moment van de dag, het hele jaar door kunt u controles doen. Contractmanagement wordt hierdoor eenvoudiger. Contracten verlengen voor minder of juist meer gebruikers of misschien wel opzeggen. Met deze informatie kunt u de resultaten van een eventuele audit van uw softwareleverancier voor zijn en meteen anticiperen op het softwaregebruik binnen uw bedrijf.

Optimalisatie Cloud investering

Standaard rapportages van Cloud Insider geven IT de benodigde informatie om uw cloud investeringen te optimaliseren. Analytics rapportages, maar ook security en compliance rapporten. Met Cloud Insider houdt u op een eenvoudige manier de vinger aan de pols. Cijfers kunnen op elk moment geleverd worden, beslissingen onderbouwd en verantwoorde investeringen binnen uw bedrijf gedaan. SoftwareONE helpt u uw ROI verhogen met efficiency en transparantie in cloud consumptie. Anytime, anyhow, anywhere.

een antwoord

  1. Avatar top juicers 2017 schreef:

    Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you might be a great author.
    I will be sure to bookmark your blog and will come back someday.
    I want to encourage that you continue your great writing, have a nice evening!