De overstap naar de cloud zonder keuzestress.

januari 17, 2019
Jurjen Verbeek

Auteur

Jurjen Verbeek

Elke organisatie denkt erover na. De overstap naar de cloud. Het zijn belangrijke beslissingen die elke organisatie weloverwogen moet nemen. Misschien daarom wel vergelijkbaar met het kopen van een nieuwe auto. Is er een minimaal motorvermogen? Is het brandstofverbruik zoals in de folder staat? Wat gebeurt er als de auto niet aan de verwachtingen voldoet of als er een probleem is.

De eerste stap

Uit onderzoek blijkt dat AWS de grootse cloud aanbieder ter wereld is. De keuze voor AWS als cloud provider is door vele bedrijven gemaakt.

Net als de vragen bij de autodealer begint nu pas echt, waarvoor gaat de auto gebruikt worden? (Productie of dev/test?).  Wat moet de auto kunnen (Hoeveel RAM-geheugen?). Wat is het brandstofverbruik per tank (hoeveel bandbreedte is er nodig). Welk accessoirespakket wilt u op de auto (back-up, security?).

De tweede stap

Om het optimale uit uw auto te halen, heeft u advies en tips van uw autoverkoper nodig. Hetzelfde geldt voor een dienst op AWS. Om te bepalen wat het beste bij uw organisatie past is het verstandig om van tevoren een IT-roadmap te bepalen. Om uit het complexe aanbod van verschillende cloud services de juiste keuze te maken, ontkomt u niet aan gedegen advies. De gecertificeerde AWS-professionals van SoftwareONE begeleiden en helpen met  het bepalen van de service die aansluit bij uw wensen, eisen en budget.

Nieuwe diensten kunnen u voordelen opleveren, maar voordat u beslist om deze af te nemen wilt u ook begeleid en geadviseerd worden over hoe u deze binnen uw organisatie kunt gebruiken. Vergelijk het met het updaten van de navigatie in een auto of tijdelijke aanpassingen. Een auto heeft afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden winter- of zomerbanden nodig. Zo is het ook met de verschillende diensten. AWS biedt uw organisatie die flexibiliteit, heeft u voor een bepaalde periode meer of minder vermogen nodig? Dan is dat mogelijk. Maar wat als er iets is met de auto. Dan wilt u geholpen worden. SoftwareONE biedt 24*7 wereldwijd support zodat u onbezorgd aan nieuwe projecten kunt werken.

Derde stap

U rijdt nu lekker in uw auto, kan een ski-box ophalen wanneer u die nodig heeft en alles gaat naar wens. Maar iedere maand wordt u verrast met de rekening, die is toch net even anders dan gedacht omdat de verzekering voor het buitenland rijden niet tijdig is opgezegd of de ski-box te laat is teruggebracht.

Het PyraCloud platform geeft u op ieder moment inzicht in het verbruik van de diensten en worden de kosten bewaakt. Hierdoor kunt u tijdig ingrijpen wanneer er diensten worden gebruikt die niet zijn gebudgetteerd of ongewenst zijn. Uit onderzoek blijkt dat wanneer er geen CSEM-tool word gebruikt er te veel voor de cloud wordt betaald.

SoftwareONE Simple for AWS zorgt ervoor dat u het juiste advies ontvangt over de diensten die u gebruikt, de consultants van SoftwareONE adviseren en ondersteunen uw organisatie met het aanzetten van deze diensten en leveren 24/7 wereldwijd support.

Kortom, SoftwareONE consultants begeleiden u in het begin voor het juiste advies, SoftwareONE cloud support ondersteunt u 24/7 en middels het platform ontvangt u inzicht. Drie stappen voor een succesvol AWS-project:

  1. Advies
  2. Support
  3. Inzicht

Wilt u meer weten over SoftwareONE Simple for AWS? Neem dan contact op met Jurjen Verbeek, Cloud Solutions Specialist, email: Jurjen.Verbeek@softwareone.com.


Laat een reactie achter