De onvoorziene uitgaven van softwaregebruik in multi-cloud omgevingen.

november 29, 2018
Bianca van der Griend

Auteur

Bianca van der Griend

De toename naar cloud migraties heeft de zakelijke wereld vele nieuwe mogelijkheden gegeven op het gebied van flexibiliteit, maar heeft ook voor nieuwe uitdagingen gezorgd. Volgens SoftwareONE, spendeert 33% van de bedrijven meer budget aan software dan ingecalculeerd, een significant deel lettend op het algehele IT-landschap.

Mike Gersten, verantwoordelijk voor Global Innovation & Strategy bij SoftwareONE, bespreekt hoe u software-uitgaven inzichtelijk kunt maken met behulp van PyraCloud. ‘Bedrijven vinden het moeilijk om de daadwerkelijke software-uitgaven goed in kaart te brengen’ zegt Mike Gersten. Met de snelgroeiende cloud technologieën ontstaat er een nieuw IT-landschap waarin men opzoek is naar structuur. Gersten en zijn team bieden een IT-oplossing door het samenvoegen van data op één centrale plek in SoftwareONE’s management platform, PyraCloud.

In de Boston SiliconANGLE Media studio gingen Mike Gersten en Stu Miniman in gesprek over de impact van multi-cloud omgevingen op de algehele software-uitgaven. En wat doet SoftwareONE om bedrijven te helpen deze uitgaven te beheren op dit voortdurend veranderende terrein? Hieronder lees je meer over deze vernieuwende kijk op Portfolio management.

 

Interview

‘Wanneer de licenties meer zijn dan de geïnstalleerde producten, heeft u teveel aangekocht en moet u uw investering bijstellen. Als de geïnstalleerde producten echter meer zijn dan de aangekochte licenties heeft u een compliance issue’, zegt Gersten. Het gebrek aan zichtbaarheid van de aangekochte software per business-unit zorgt voor een onduidelijk totaalbeeld van de huidige SaaS applicaties van de organisatie. SoftwareONE komt met een oplossing door PyraCloud te voorzien van budgetbeheer voor het versoepelen van processen omtrent terugboekingen ‘chargebacks’ per business-unit, centraal geregelde software-uitgaven en automatische facturatie. Het platform biedt daarnaast inzichten voor het voorspellen en toekennen van de software-uitgaven. Cloud Insider bevat 70 standaardrapporten over het actuele gebruik, mate van beveiliging, compatibiliteit en audit-rapportage. Zo haalt u het maximale uit uw IT-investering.

Stu Miniman (SM):  Na 10 jaar dynamische ontwikkelingen, krijgen we steeds meer zicht op de cloud. Bedrijven krijgen eindelijk hun strategie op orde en hebben besloten wat ze moeten doen met zowel Software as a Service (SaaS) als met de public cloud. SoftwareONE was al een voorloper ten aanzien van cloud, maar voor wie het nog niet weet, kun jij ons iets meer vertellen over SoftwareONE?

Mike Gersten (MG): SoftwareONE bestaat inmiddels 30 jaar. Momenteel zijn we actief in meer dan 85 landen waarin Software Portfolio beheer  onze nr. 1 specialiteit is. De cloud is voor ons geen onbekend begrip. Spelers als Microsoft, VMware, Oracle en vele andere zijn continu aan het innoveren en voegen in razendsnel tempo nieuwe technologieën toe aan de cloud. Bij SoftwareONE zorgen we dat onze klanten hun Software portfolio optimaal kunnen beheren, niet alleen in de steeds verder ontwikkelde cloud, maar ook on-premises.

SM: Hoe trouw aan een bepaalde software-uitgever zijn klanten vandaag de dag?

MG: Het is tegenwoordig zeker een stuk complexer geworden. De belofte van SaaS was flexibiliteit en de mogelijkheid om over te stappen van een Capex-bedrijfsmodel naar een Opex-model. Dat is natuurlijk ook aantrekkelijk voor software-leveranciers, omdat het hen in staat stelt te veranderen van driejarige licentiecontracten naar een ‘pay-as-you-go’ overeenkomst  op structurele basis. Wat voor beide partijen goed nieuws is, echter liggen de uitdagingen vooral op een ander vlak. Ik heb het over Shadow-IT : waarin op afdelingsniveau (HR, Marketing) met de creditcard talloze SaaS-applicaties worden aangeschaft waar de inkoopafdeling vaak geen weet van heeft. De software-uitgaven worden niet beheerd en komen daardoor vaak boven budget uit.

SM: SaaS zou alles gemakkelijker maken. Zo kun je snel opschalen en als je niet tevreden bent, overstappen naar een andere leverancier. Echter werkt dit in de praktijk vaak anders. Wanneer je software gebruikt, blijf je het vaak gebruiken. De volgende stap is daarom het beheer van software.

MG : SoftwareONE’s kracht ligt in Software Portfolio beheer en dan vooral leveranciers-, bedrijfsmiddelen- en financieel beheer. Vaak gaat het bij discussies om IT-investeringen om de hoeveelheid opslag of geheugen er bijgekocht moet worden. Zo was ik laatst in gesprek met een klant over het ingekochte Azure Commit. Echter kwamen we al snel tot de conclusie door middel van gebruikersanalyses en voorspellende waarden dat de klant meer zou gaan gebruiken. Door bepaalde workloads ‘s nachts uit te zetten kon er aanzienlijk worden bespaard op de totaalkosten.

SM: In het verleden was 70-90% van de IT-activiteiten simpelweg gericht op het functioneren en onderhoud aan het datacenter. Vandaag de dag is een systeembeheerder meer bezig met het financiële beheer en zorgen dat de kosten binnen budget blijven. De cloud zou toch eenvoudiger moeten zijn?

MG: Wanneer ik aan klanten vraag of ze een cloud strategie hebben, komen ze meestal met documentatie van hun cloud contracten. Hierin staan de cloud-uitgaven gespecificeerd, maar kun je eigenlijk geen cloud strategie noemen.

In de on-premises wereld van het licentiebeheer werden de licentiecontracten vergeleken met hetgeen daadwerkelijk geïnstalleerd was. In de cloud wereld is deze formule eigenlijk nog hetzelfde. Alleen wordt het abonnement vergeleken met hetgeen daadwerkelijk verbruikt wordt.

SM: Cloud strategie is inderdaad het beginpunt, maar hoe ga je nu verder? Laten we kijken naar de trends op het gebied van applicatie-management. Hoe migreer je bijvoorbeeld private cloud workloads naar de public cloud? En hoe kijk jij aan tegen het principe van lift & shift?

MG: Er is een sterke behoefte aan hulpmiddelen die deze multi-cloud omgevingen in kaart kunnen brengen. Door middel van cloud-telemetry data kun je precies zien welke abonnementen je als organisatie bezit en hoeveel er dagelijks wordt verbruikt. Kijkend naar het principe van lift & shift is er zeker een gedeelte klaar voor de cloud en kan met 1 druk op de knop worden gemigreerd. Echter bij bepaalde applicaties is het belangrijk dat er hulp wordt ingeroepen van een cloud specialist.

SM: Wat is het laatste nieuws over PyraCloud?

MG: Een van de interessantste ontwikkelingen in PyraCloud is hoe onze klanten het gebruiken om inzicht te krijgen in hun Software Portfolio. Zo zorgt PyraCloud dat het ontastbare van software, tastbaar wordt. Je bent niet verplicht om software aan te schaffen via PyraCloud; veel klanten gebruiken het platform als verzamelplek voor verschillende licentiecontracten, gegevens over rechten en upgrades/downgrades en inzichten in verbruik, allemaal op één plaats.

SM: Hoe zit het met het intellectueel eigendom van de verschillende leveranciers in PyraCloud?

MG: Metadata vormen de basis van het PyraCloud-platform. Het gaat erom hoe je de bronnen tagt en de metadata voor elke bron aanmaakt, zowel on-premises als in de cloud. Cloud-providers en leveranciers hebben allemaal taggingsystemen, uniek voor hun product. PyraCloud geeft een overkoepelend overzicht over het hele Software Portfolio. Afhankelijk van de organisatie breng je structuur door te kijken naar geografische locatie, servicelijn, business-unit etc. Maar er zijn consultants en mankracht nodig om onze klanten te helpen dit niveau van zichtbaarheid te bereiken. Vanaf dit punt kun je beginnen met het toekennen van budget.

SM: Wat staat er in de toekomst te gebeuren wat betreft PyraCloud?

MG: Op dit punt hebben we al veel bereikt op het gebied van Software Porfolio management en het inzichtelijk brengen van cloud verbruik door middel van het PyraCloud dashboard. Qua functionaliteiten zijn er componenten bijgekomen voor financieel beheer – zoals de budgetteringstools en chargeback om het factureringsproces te automatiseren. PyraCloud ondersteunt van aankoop tot monitoring, van on-premise tot cloud – hybride en/of multi-cloud omgevingen.

SM: Hoe doen klanten het op het gebied van  licentiebeheer?

MG: De gemiddelde overbesteding bedraagt 33%, maar dit is niet altijd direct zichtbaar, omdat klanten de overbesteding van licenties vaak incalculeren. Het gebrek aan zichtbaarheid is hier vaak het probleem. Het is dus belangrijk dat we de zichtbaarheid op de voorgrond plaatsen en klanten in staat stellen hun software-uitgaven beter te beheren.

SM: Wat zijn de voornaamste uitdagingen waar SoftwareONE in de toekomst mee te maken gaat krijgen?

MG: De wildgroei van cloud contracten zal aanhouden, met name in de SaaS-wereld. Klanten hebben soms wel twintig tot dertig SaaS-tools, maar weinig zicht op wie de inkoop doet, waar ze worden toegepast en wat er daadwerkelijk wordt gebruikt. Ook blijven we op IaaS gefocust, omdat dit een belangrijk deel van de totale software-uitgaven omhelst.

SM: Wie reikt er naast SoftwareONE ook een helpende hand bij het inzichtelijk krijgen van multi-cloud omgevingen?

MG: In essentie willen software-leveranciers wat het beste is voor hun klanten. We zien een sterke concurrentie voor zowel on-premises ondersteuning als cloud-ondersteuning, maar we constateren tegelijkertijd dat niemand zich in dezelfde mate inzet voor beheer over de hele linie van Portfolio management als SoftwareONE.

Voor meer informatie over PyraCloud en over hoe SoftwareONE u kan helpen, ga naar https://www.softwareone.com/en/our-offerings/pyracloud.

 

 

Laat een reactie achter