Cloud beveiliging

december 5, 2018
David Mathesz

Auteur

David Mathesz

Steeds meer bedrijven vinden de weg naar het nieuwe werken waardoor het mogelijk is om vanaf elke locatie in te loggen en te werken, zelfs vanuit het buitenland. Het gevolg is dat steeds meer bedrijven het werken in de cloud omarmen zodat alle personeelsleden eenvoudig en snel bij relevante informatie kunnen. Dat hiermee een ander niveau van beveiliging van de systemen en data om de hoek komt kijken, is vaak nog onderbelicht.

Optimalisatie security en compliance

Security en compliance regels zijn vaak gebaseerd op on-premise werken. Het werken in de cloud geeft hackers en cybercriminelen mogelijkheden om bedrijven te hacken of aan te vallen. Cloud providers geven standaard een goede beveiliging maar dit kan geoptimaliseerd worden door de bescherming van de cloud provider te vergroten.

De Security specialisten van SoftwareONE zijn erop gericht om bedrijven te adviseren en ondersteunen bij beveiligings- en compliance vraagstukken. SoftwareONE Security gaat verder dan de standaardbeveiliging van de cloud providers. Deze service zorgt voor een nog betere bescherming van het datacenter, gebruikers, apparaten, applicaties en data binnen uw organisatie.

Tijdens onze Security en Compliance Assessment worden zwaktes  in uw netwerk gesignaleerd en worden er suggesties gedaan ter verbetering. Dit omvat onder andere:

  1. Security voor Office365 beschermt de cloud, mobiele apparaten en detecteert reageert op gerichte aanvallen en insiderbedreigingen. Ook biedt het bescherming tegen malware.
  2.  Handhaving en regelgeving, zoals de AVG-wetgeving – de Nederlandse implementatie van de Europese GDPR – waarbij wordt gekeken naar welke persoonlijke data wordt gebruikt en opgeslagen binnen uw organisatie. Ontdek hoe SoftwareONE’s Data Discovery & Assessment u kan helpen.
  3. Shadow-IT-assessment. Met de toename van het werken in de cloud zien we ook het aantal aankopen dat buiten het reguliere aankoopproces om gedaan wordt toenemen. IT verliest hierdoor de grip op het inkoopproces. Vaak worden compliance en security, onbedoeld, uit het oog verloren. Het maken van een inventarisatie van de gebruikte cloud-providers geeft inzicht in zowel de beveiliging als het verbruik van cloud diensten in een multi-cloud omgeving.
  4. Cyberaanvallen komen bij elk bedrijf voor, de kunst is om het risico van een aanval te verminderen of af te slaan. Met de Rapid Cyberattack assessment worden zwakke plekken en openingen in de infrastructuur in kaart gebracht. 

Cloudbeveiliging vraagt om een andere manier van denken, middelen en diensten.Met Security voor Microsoft 365 ondersteunen wij de klant met de uitbreiding van beveiliging in de cloud.  Technology Services Consultant, David Mathesz, staat klaar om ook uw organisatie te helpen bij deze uitdaging.

 

             				

Laat een reactie achter