Boek vandaag al succes met de werkplek van morgen

september 5, 2018
Marjolein Lems

Auteur

Marjolein Lems

De werkplek van de toekomst. Een veelbesproken onderwerp en maar moeilijk te vatten. Ten eerste omdat de werkplek van de toekomst er door voortschrijdend inzicht telkens iets anders uitziet. Daarnaast is de term werkplek door de opkomst van mobiel werken eigenlijk achterhaald. Werkomgeving, of ‘workspace’, komt al meer in de richting. En daar hebben we bij SoftwareONE goed over nagedacht.

‘Hotter than ever’

Tegenwoordig wordt het werk in veel branches al voor meer dan de helft op laptops en smartphones gedaan. Dat vraagt om een andere benadering van connectiviteit, mobiliteit en privacy, want dat is ‘hotter than ever’. Dat gaat inmiddels volgens Sancho Latumahina, directeur SoftwareONE Benelux, beduidend verder dan een USB-stick laten slingeren of een gestolen laptop. “Voorbeeld: even doorwerken bij de Mac met een bakje koffie en een lekkere snack is al heel normaal. Als de gratis wifi echter slecht beveiligd is, zou dat best wel eens een vieze ‘nasmaak’ kunnen opleveren. Zo’n virtuele werkomgeving biedt typische voordelen zoals hogere tevredenheid en productiviteit van medewerkers – door onder meer flexibeler werken – en technologieën om elkaar virtueel te ontmoeten en (project)gegevens te delen zonder fysiek aanwezig te hoeven zijn.”

Future Workplace

Ook zijn klantgegevens veel beter (fysiek) beveiligd in hypermoderne data centers en bent u altijd verzekerd bent van de laatste updates en van lagere onderhouds- en implementatiekosten. Bij de inrichting van uw Future Workplace, zoals we het bij SoftwareONE dan toch maar noemen, volgen we net als bij deelsolutions als Office365Simple, BackupSimple en SAMSimple vier stappen:

 • Business Productivity Advisory
 • Workplace Design
 • Workplace Transition
 • Support

Sancho: “In de eerste fase brengen we samen met de klant de huidige infrastructuur gedetailleerd in kaart, wat daarvan allemaal gebruikt wordt en hoe. Nadat onze experts hebben vastgesteld wat er beter kan en hoe de cloud dat kan faciliteren, maken we een ‘roadmap’ naar de nieuwe, gewenste situatie. Vooruitlopend op de volgende stappen wordt onder andere ook al een plan gemaakt om de gebruikersadoptie direct na de implementatie te versnellen. Bij Workplace Design maken we een ontwerp van uw nieuwe infrastructuur, inclusief de benodigde software en technologieën. Validatie middels uitgebreide tests zorgt er vervolgens voor dat alles zo snel mogelijk werkt en medewerkers direct toegang hebben tot de applicaties, tools en benodigde content.”

Realtime prestaties meten

“De migratie zelf wordt veelal in etappes gedaan en wederom uitvoerig en op diverse momenten getest om onnodige storingen te voorkomen. Over wereldwijd 24/7 support hebben we u in eerdere blogs al het een en ander eerder verteld. Daarbij is het goed te weten dat u via allerlei rapportages in onze eigen PyraCloud realtime inzicht heeft in uw cloudprestaties.”

Om het belang van unified communication te onderstrepen, heeft SoftwareONE onlangs UC Point ingelijfd. Het Duitse bedrijf is specialist in unified communication en biedt producten en services op het gebied van onder meer teleconferencing, 24/7 support voor Skype for Business en managed services voor Microsoft Teams en Office 365. Diensten die allemaal perfect aansluiten bij onze clouddiensten in het algemeen en bij Future Workplace in het bijzonder. UC our point?

Meer weten over Future Workplace? Neem dan contact met ons op

een antwoord

 1. Avatar applause schreef:

  Everything iѕ very open with a prеcise explаnation of the challenges.
  It ѡas гeally informative. Your site is extremely helpful.
  Thanks for shаring!

Laat een reactie achter