Is SAM overleden?

november 12, 2018
Jeroen Vreeburg

Auteur

Jeroen Vreeburg

SAM is dood” volgens SAM-lead Jeroen Vreeburg. De uitspraak lijkt een beetje cru maar hij klopt ergens wel. Helemaal als je in beschouwing neemt dat het oude denken waarbij continu gewaarschuwd werd om alert te zijn voor leveranciersaudits en naheffingen, wat voor veel onrust en stress bij de verschillende IT-afdelingen zorgde, nagenoeg niet meer bestaat. Menig CIO en CFO kan erover meespreken: Leveranciersaudits die zeer regelmatig tot hoge boetes hebben geleid omdat het bedrijf ‘incompliant’ was. Zelfs ondanks het feit dat het vooraf soms niet te overzien was hoeveel gebruikers er nu daadwerkelijk waren. Hoe houd je dan nog overzicht? Maar die tijd is gelukkig voorbij en in de tussentijd is er veel veranderd, mede dankzij de opkomst van de cloud. Door de vele vernieuwingen wordt de roep om een proactiever programma steeds luider.

Leve SAM Simple

Een nieuwe tijd is aangebroken, programma’s zijn doorontwikkeld. We noemden de Cloud al. Het oude SAM is gemeengoed geworden en dankzij Software Lifecycle Management (SLM) en Software Portfolio Management (SPM) zijn de SoftwareONE procurement en lifecycle specialisten eerder in het proces aangehaakt. SAM is voor hun de peilstok in het proces geworden. Dit heeft er mede toe geleid dat uiteindelijk SAM simpeler geworden is. Op elk gewenst moment kan er nu een duidelijk beeld van het totale softwaregebruik en de licentieverplichtingen gekregen worden. Dat lijkt simpel maar er is meer. Met SAM Simple komt ook het gevoel van eenheid en verbinding weer terug.

De cloud en ‘shadow IT’

Met de komst van het werken in de cloud ligt de nadruk niet meer zozeer op compliance maar meer op kostenbesparing en het inzichtelijk krijgen van de verschillende cloud leveranciers, lopende abonnementen en ‘shadow IT’.  Of zoals Jeroen het omschrijft: “Door de cloud is de business in staat zelf zijn eigen IT te regelen. Hierdoor ontstaat er een disconnectie tussen de IT-afdeling en de business. SAM Simple in combinatie met PyraCloud zorgt dat er weer een connectie gemaakt kan worden.” Deze service geeft continue inzicht en controle over software investeringen. Te hoge uitgaven en disconnectie worden zo voorkomen en opgelost. Contract- en licentiebeheer is in een keer minder stressvol.

PyraCloud

SAMSimple is een add-on op PyraCloud. PyraCloud, het unieke integratieplatform van SoftwareONE, biedt realtime toegang tot uw software licenties waardoor contractbeheer, rapportages, en inkoop waar ook ter wereld eenvoudig via één portal te beheren zijn, zowel on-premise als cloud. Dit platform is met ieder klantproces te integreren. Onze Cloud Specialisten zorgen voor een goede vertaling van de wensen en eisen van de business naar een daadwerkelijke samenwerking voor nu en de toekomst.

Transparant

SoftwareONE is een onafhankelijke partner voor uw software- en cloudmanagement. Onze adviseurs helpen u met het optimaliseren van de investeringen en het beheer van on-premise tot aan de cloud.

 

 

Reacties zijn gesloten