Direct de voordelen van de cloud na snelle adoptie van Office 365.

november 8, 2018
Bianca van der Griend

Auteur

Bianca van der Griend

Werken op verschillende flexplekken binnen of buiten de organisatie en op variabele werktijden is helemaal het werken van nu. Zijn uw medewerkers ook klaar voor deze nieuwe manier van werken? De vraag is alleen, hoe biedt u iedereen de nodige toepassingen, zodat alle werkzaamheden, met de vereiste beveiligingen, uitgevoerd kunnen worden? E-mails ontvangen via je mobiel of een ander apparaat is eenvoudig in te richten en geaccepteerd. Echter om alle werkzaamheden goed uit te voeren, zijn er naast e-mail vaak ook andere toepassingen nodig.

Gebrek aan tijd

Een ICT-afdeling heeft vaak maar de beschikking over een beperkt aantal handen die het werk kunnen doen. Het risico dat er op korte termijn een audit gaat plaatsvinden, speelt altijd door het achterhoofd van de ICT-medewerkers. Vaak is er geen tijd om vragen zoals: Hoelang is het geleden dat we het contract hebben afgesloten en heb ik nog recht op de nieuwste versie van de software? (Software Assurance voordelen)? Het aantal gebruikers is de laatste tijd wel snel gegroeid maar er was toch nog ruimte binnen de afgekochte volume-licenties? Of: Was dat niet opgelost met het overstappen naar de cloud? te beantwoorden .

Bianca van der Griend, Business Development Manager herkent dit maar al te goed:

“Mijn ervaring is dat 8 op de 10 MKB-bedrijven niet compliant werkt. Door uiteenlopende besturingssystemen, verschillende clouddiensten, een wildgroei aan OEM-licenties en contracten op naam van verschillende entiteiten is het een behoorlijke uitdaging om het licentiebeheer bij te houden. Door in de cloud te werken, wordt alles in één oogopslag inzichtelijk en eenvoudig te beheren.”

Office 365 creëert tijd

Niemand is er nog in geslaagd om een tijdmachine te ontwikkelen. Hoewel… Het is geen machine maar het Office 365 Simple pakket komt misschien wel erg in de buurt. De overstap van on-premise naar hybride werken maakt de werkzaamheden voor elke IT-afdeling een stuk eenvoudiger. Zaken als het detecteren, beveiligen en monitoren van gebruikers, maar ook budgettering en compliance zijn met Office 365 Simple efficiënter te beheren. Er ontstaat tijd en ruimte om actuele rapportages en informatie te delen of simpelweg een vervelende leveranciersaudit te voorkomen.

Adoptie binnen het bedrijf

“Vaak zorgt het kopen en niet uitrollen van de software voor een kritieke blootstelling op verouderde on-premise systemen. SoftwareONE zorgt met een snelle on-boarding en uitrol dat de beveiliging en monitoring goed geregeld zijn”

Een gespecialiseerde consultant van SoftwareONE adviseert bij het bepalen van de strategie en het migratieplan om daarna de on-boarding snel in gang te zetten. Zo kunnen medewerkers direct gebruikmaken van de voordelen van Office 365 en zijn ze meteen beveiligd tegen invloeden van buitenaf (zoals spam, malware, phishing). Heeft u na de uitrol onverwacht toch nog onze hulp nodig? De Cloud supportafdeling staat klaar om aan uw verzoek te voldoen.

Cloud abonnement

Met Office 365 Simple behoort de stress voor een naderende leveranciersaudit tot het verleden. Een maandabonnement maakt het eenvoudig om compliant te blijven en geeft de flexibiliteit die past bij uw organisatie. Een 1-jarig in plaats van een 3-jarig contract, de mogelijkheid om het aantal gebruikers eenvoudig aan te passen, zowel naar beneden als naar boven. Uw medewerkers kunnen direct aan de slag met de vertrouwde toepassingen, altijd en overal. Met Office 365 krijgen uw medewerkers Exchange Online, Skype- en OneDrive for Business, SharePoint en Teams met de meest actuele bescherming.

Wilt u meer weten over Office 365 Simple en hoe u de adoptie binnen uw bedrijf kunt versnellen? Bianca van der Griend, Business Development Manager vertelt u er graag meer over.

Reacties zijn gesloten