Heb ik een checklist nodig als ik multi cloud ga werken?

november 1, 2018
Avatar

Auteur

Semra Kurt

De verwachting is dat in 2019 steeds meer bedrijven kiezen voor multi cloud. Multi betekent veel meer dan één. Hoe ga je dat als bedrijf in goede banen leiden? Is het mogelijk om security, compliance, contract- en licentiebeheer en kosten van verschillende cloud omgevingen overzichtelijk te houden of nog belangrijker te beheersen? Komt de vertrouwde papieren checklist dan toch weer terug?

Voordelen of alleen nadelen?

Als compliance, security en IT via verschillende cloud omgevingen lopen dan kan dat onoverzichtelijk worden. Iedere cloud heeft zo zijn eigen werkwijze en rapportage. Kun je je voorstellen dat voor de maandelijkse rapportage alle portals doorgespit moeten worden om daarna de informatie samen te voegen tot één overzichtelijke rapportage? De moed zakt al snel in de schoenen. Laten we kijken of er misschien meer voordelen aan multi cloud zitten dan we nu kunnen bedenken.

Het werken met verschillende cloud-leveranciers heeft zeker zijn voordelen. Als er problemen bij de een zijn dan werken de andere gewoon door en vice versa. Continuïteit is hierdoor gewaarborgd. Je gaat mee met de updates van de verschillende cloud-leveranciers. Er is altijd eentje de eerste.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat multi cloud in populariteit steeds meer toeneemt.

Help, de kosten rijzen de pan uit

De veranderingen in het cloud landschap gaan snel. Van gelijktijdig on-premise als in de cloud tot geheel in de cloud werken met één of juist met meerdere cloud-leveranciers. Bedoeld of onbedoeld ontstaan er al snel verschillende cloud omgevingen binnen de organisatie. Het werken in de cloud is eenvoudig, het kost niet veel moeite, maar de kosten die het met zich meebrengt is voor het grootste deel van de gebruikers een grote black box. Deze zijn misschien alleen bekend bij de IT-afdeling of bij inkoop. Het is tijd voor één overzicht, vendor onafhankelijk, waar de cloud consumptie van het hele bedrijf zonder te veel moeite snel inzichtelijk is.

Managen van multi cloud

“Klanten hebben vaak het WOW-effect als ze het dashboard van PyraCloud zien. Het geeft alle pakketten overzichtelijk weer, je vindt meteen alles wat je nodig hebt.” vertelt Semra Kurt Solution Sales – Cloud.

De keuze voor een goed doordacht platform is niet eenvoudig. Structuur, rapportages, smart en sneller kunnen beslissen, zijn een paar criteria waar het platform aan moet voldoen. Cloud Insider geeft inzicht in het gebruik van verschillende producten, financiële rapportages, overzichten van incidenten en contact- en licentiebeheer om maar een paar te noemen. Basisinformatie om beslissingen voor de lange termijn te kunnen nemen of direct tot actie over te gaan wanneer nodig, want zoals Semra aangeeft “pijnpunten die effect op de bedrijfsvoering hebben, komen naar boven”.

Multi cloud vraagt om multichannel

Wilt u meer weten over Cloud Insider en multi channel? Semra Kurt Sales Solution Cloud vertelt u er meer over tijdens de Webinar “Grip op je Cloud”. De Webinar zal plaats vinden op 30 november 2018, 09.30 – 10.00 uur.

https://register.gotowebinar.com/register/5713999596343422979

Voor meer informatie kunt u een email versturen naar Semra.Kurt@softwareone.com.

 

 

Laat een reactie achter