Bekijk uw licenties in PyraCloud

mei 23, 2019
Lowin Vermeulen

Auteur

Lowin Vermeulen

‘Wat een verademing om in een oogopslag te kunnen zien welke licenties er binnen onze organisatie gebruikt worden’ hoor ik wel vaker als klanten ons PyraCloud dashboard gebruiken.

Verschillende contracten, losse licenties of een wildgroei aan abonnementsvormen? In een tijd waar alles digitaal gaat, is het erg prettig om in één oogopslag te zien wat er binnen uw organisatie over de verschillende afdelingen of misschien wel landen gebruikt wordt. PyraCloud van SoftwareONE is een Software Portfolio Management platform dat eenvoudig te beheren is en uw organisatie direct inzicht geeft in al uw on-premise en cloud-uitgaven waar en wanneer u dat wilt. Naast dat de financiële afdeling het centraal overzicht beheert, houdt elke afdeling of land inzicht in het eigen verbruik en de daarbij behorende kosten.

Is PyraCloud interessant voor u?

In afdelingsbudgetten zijn computers en overige hardware vaak goed opgenomen. En na de goedkeuring van het budget is een aankoop relatief snel gedaan, alleen… vaak wordt de software vergeten. En daar wordt in het afdelingsbudget geen rekening mee gehouden. Een afdeling voelt zich dan vaak genoodzaakt om, voor de aanschaf van software licenties, over te gaan tot een zogenaamde cross lening bij een andere afdeling. Bij de eerstvolgende budgettoekenning moet deze dan weer afgelost worden.

Een lastige bijkomstigheid is dat hierdoor vaak financiële onduidelijkheden tussen de verschillende afdelingen kunnen ontstaan. Gelukkig is met PyraCloud snel zichtbaar welke licenties beschikbaar zijn. Hierdoor kan op eenvoudige wijze een budgetoverschrijding voorkomen kan worden.

Procurement Workbench Module

De ‘Procurement Workbench’ in PyraCloud geeft snel en eenvoudig inzicht in de aankopen van verschillende afdelingen en de beschikbare licenties binnen uw organisatie. Hierdoor kan iedere nieuwe aanschaf snel voorzien worden van de benodigde software. Zo voorkomt u dat er misschien wel twee dezelfde licenties worden aangekocht.

Toegang tot uw totale Cloud

Naast nieuwe producten in ons assortiment en overzicht van uw bestaande abonnementen heeft u met de ‘Workbench’ ook een duidelijk totaalbeeld over uw multi-cloud omgevingen. Volg, beheer en voorspel uw Office 365, Azure en AWS consumptieverbruik met PyraCloud.

SoftwareONE merkt dat bij het bepalen van de licentiepositie van een organisatie het PyraCloud dashboard vaak als startpunt wordt genomen om overzicht te krijgen in de verschillende aangekochte licenties. Eenmaal aan de slag met PyraCloud merken ze dat er veel meer mogelijk is. Het platform geeft overzichtelijk weer welke offertes er aangevraagd en verstuurd zijn, maar ook openstaande facturen en begrotingen. Daarnaast vindt u er informatie over (lopende) software-contracten en het cloudverbruik per gebruiker/afdeling.

Zo heeft uw financiële afdeling met PyraCloud snel en overzichtelijk toegang tot alle informatie die nodig is om de werkzaamheden zorgvuldig te kunnen uitvoeren. Alle voordelen nog op een rijtje:

  1. Eenvoudig beheer van begrotingen, offertes en facturen
  2. Verbruik verschillende softwarepakketten
  3. Altijd up-to-date licentiebeheer
  4. Consumptie en kosten per gebruiker

 

 

Wilt u weten wat de voordelen van SoftwareONE PyraCloud voor uw organisatie zijn? Lowin Vermeulen, Software Lifecycle Management, vertelt u er graag meer over. Stuur een email naar Lowin.Vermeulen@softwareone.com

Reacties zijn gesloten